HTML

A székek titokzatos élete

Ez a blog azért született hogy bemutassa a székek eddig méltatlanul mellőzött bonyolult és titokzatos életét. Itt mindent megtalálsz amit a székek viselkedéséről valaha is tudni akartál, de sose merted megkérdezni!

Friss topikok

  • Lámpaoltó: Tegnap a Tabánban felfedeztem, h ellopták Zamenhof szobrát... gondoltam, szólok. belvaros.blogspo... (2009.01.18. 22:23) A székek kommunikációja
  • chairman: Vigyázz a kerekes forgószékekkel, a speciális esetekről még nem esett szó, de azok egymagukban is ... (2008.07.28. 00:21) A székek szociális osztályozása
  • door: lol nem semmi, azért én kiváncsi vagyok részletesebben is a székek anatomiájára (2008.07.25. 23:31) A szék fizikai felépítése

Archívum

A szék fizikai felépítése

2008.07.24. 18:27 chairman

Hello! Üdvözlöm a törzsolvasókat az újakat pedig méginkább. Amint az előző bejegyzésben megígértem, a mai post a székek fizikai felépítéséről fog szólni. Csapjunk is rögtön a közepébe!

A szék testfelépítése: fej - tor - potroh (Markos-Nádas után szabadon). Na de viccet félretéve, a székek általában elég könnyen felismerhető fizikummal bírnak.

Egy átlagos széknek négy lába van, ezeket használja helyváltoztatásra. Egyes módosulataik ennél kevesebb lábbal rendelkeznek, sőt ismerünk sellő-székeket is.

A test legfontosabb részét mi, emberek általában csak ülő részként ismerjük, a valóság azonban az, hogy itt található a szék összes létfontosságú szerve. Ezekről kevés ismeretünk van, ugyanis még egy ember se boncolt széket, kutatási célokból. ( A törzs-ülőrész fontosságáról is csak a szék-kalandregényekben olvasott párbajok kimeneteléből következtethetünk.)

A székek legnagyobb részének van -megint csak az emberi szóhasználattal élve- háttámlája, amelynek főleg a kommunikációban van szerepe, illetve sok esetben rangot, státuszt is jelöl.

Rendszertanilag, emberi szemmel nézve a tárgyak országába, azon belül a bútorok törzsébe, abban pedig a ülőalkamatosságok osztályába tartozik minden szék. A székek viszont nem alkalmazzák a rendszertant, biológiai ismeretük ki is merül a saját testük ismeretével, és nem foglalkoznak tudományosan olyan primitív lényekkel, mint az ember.

Sokféleségük nem az evolúció, inkább az gyors alkalmazkodás képességének eredménye. Tévhit az, hogy a különböző korok és helyek székei azért néznek ki máshogy, mert az ottani és akkori emberek a saját képükre alkották volna a székeiket. A valóság az, hogy a székek szeretik kerülni a feltűnést, így mindíg olyan színűek, formájúak és anyagúak hogy a lehető legtermészetesebb módon olvadjanak bele az életkörnyezetükbe. Ez is mérhetetlen zsenialitásuk ékes bizonyítéka.

A környezetüket számunkra ismeretlen módon, de tökéletesen érzékelik. Bár szemük nincs,  a megfigyelt vadászataikból kiderül, hogy három dimenzióban "látnak".  Hallásuk még nem bizonyított, hangokra kevésbé jellemzően reagáltak eddig.

Testük egyébként főleg természetes  anyagokat tartalmaz, és elég masszívnak mondható.

Ez volt hát a szék fizikai felépítéséről szóló fejezet, kérdéseket természetesen nyugodtan írhat a kedves olvasó, akár comment formájában is. Olvasson minket legközelebb is, addig pedig jó üldögélést!

 

1 komment

Címkék: szék fizikai felépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://szek.blog.hu/api/trackback/id/tr36583936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

door 2008.07.25. 23:31:47

lol
nem semmi, azért én kiváncsi vagyok részletesebben is a székek anatomiájára
süti beállítások módosítása